Relax masszázs

A mai rohanó, stresszel telített hétköznapokban mindenkinek szüksége van a masszázs áldásos hatására. Ez az egyik legegyszerűbb és legtermészetesebb módszer, amellyel betegségeket előzhetünk meg, megőrizhetjük egészségünket, teljesítőképességünket, szépségünket, relaxált állapotba kerülhetünk és ez által stressz oldó hatást is fejt ki. Egész szervezetük működését befolyásolja. Feszessé teszi, vagy ellazítja az izmokat, javítja a vérkeringést, enyhíti számos megbetegedés tüneteit, panaszait. Az izomfeszültség gátolja a test szabad mozgását, így stressz csomók alakulnak ki főleg a nyaki-válli szakaszon. A relax masszázs segít visszanyerni fizikai és testi- lelki egyensúlyunkat. Enyhíti a stressz hatásait, fokozza az izmok teljesítő képességét, jobb alvást biztosít, javítja a bőr állapotát, enyhíti a krónikus fájdalmakat. A masszírozás idegrendszerre gyakorolt nyugtató, stresszoldó hatását mindenekelőtt a kéz melege, a kifejtett nyomás és az érintés ingere váltja ki. A bőr,gyógyító energiákat közvetít, a felületén található idegvégződések érzékelik a bőrt érő ingereket, melyeket az idegpályákon keresztül a központi idegrendszerbe juttatnak. Az agy feldolgozza a kapott ingereket, majd a továbbküldi a különböző testrészekhez, szervekhez. A masszázs során alkalmazott fogások a kezelés célja szerint serkentik vagy nyugtatják az idegrendszert. Pihenteti és regenerálja a szervezetet, simogatja a lelket, a biztonság és gondoskodás érzését nyújtja. Nyugtató, stresszoldó hatása mellett a masszázs a betegségek, panaszok kialakulásának is elejét veszi. Az idegrendszer nyugalmi állapotba kerül, a mély légzés elősegíti a belső feszültségek oldódását és a negatív gondolatok elűzését. Hatással van belső szerveinkre, bizonyos hormonjaink termelődésére, emésztőrendszerünk működésére, anyagcserénkre, elősegíti szervezetünk méregtelenítését.
Aromaterápiás krémmel, halk zenével együtt alkalmazva jótékony hatása tovább fokozható.

A masszázs a svéd masszázs fogásaira épül. A masszázságyra fekszik a vendég és segítségként lágy zene és kellemes illatok, aroma terápiás krémek segítenek az ellazulásban!
Olyan ritmikus, gyengéd mozdulatokkal végzett masszázs, amely kezelő simításokkal, dörzsölésekkel éri el a nyugalmi, pihent és feszültségmentes állapotot. A relax masszázst az aromaterápiás masszázsolaj és annak illata teszi hatékonyabbá, így a masszázs lelki szinten is pihentet.
A relax masszázs célja a mozgékonyság, vitalitás megőrzése, visszanyerése, tartásbeli problémák javítása, fájdalmak csökkentése. Áthangolóterápia – a szervezet szimpatikotóniás állapotából paraszimpatikotóniásba történő áthangolása, a homeosztázis (belső egyensúly) visszaállítása.
Reakcióterápia – keringésjavítás, izomtónus helyreállítás stb.

Kezelés időtartama: 50’

Milyen problémák esetén ajánlott:
– stresszoldás, lazítás
– izomláz, görcsoldás
– fájdalomcsillapítás
– a bőr, a keringés, a nyirokrendszer állapotának javítása
– általános közérzetjavítás
– krónikus fáradtság ellen
– a teljesítőképesség fokozása, az izmok állapotának javítása
– egyes fejfájások kezelése
– pszichoszomatikus eredetű panaszok kezelése

Hány éves kortól ajánlott: Nincs szemályozás

Milyen rendszerességgel ajánlott: Egyénre szabottan! Havi beiktatással,heti rendszerességgel fokozhatjuk a várt eredményt!

A kezeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók:
– Milyen ruhában történik? Szabaddá tesszük a kezelendő testfelületet. A masszázsnál azt a testrészt letakarjuk, amin nem dolgozunk, és az adott izomcsoporton végezzük el kezelést. Tehát a masszázst szabad bőrfelületen végezzük, fürdőruhában vagy fehérneműben. A masszázshoz az alsóneműt nem kell levenni.
– Kell-e bármit vinni a kezelésre? Nem szükséges!
– Szükséges-e utána zuhanyozni? Aki teheti, a hatékonyság érdekében a masszázs után ne zuhanyozzon le rögtön, hagyjon kis időt annak, hogy a jótékony hatás érvényesüljön.Higiénia szempontokat figyelembe véve, célszerű előtte zuhanyozni! Ez nemcsak higiéniai szempontból előnyös, hanem ellazítja, felkészíti a testet a masszázsra, ezáltal fokozza annak hatékonyságát, továbbá a kezelés során használt olajok, krémek is könnyebben felszívódnak a tiszta bőrön át.
– Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? Ne érkezzünk tele hassal, se éhgyomorra!Fontos a folyadékfogyasztás a mindennapokban úgy, mint masszázs előtt is!
– Utána mire kell figyelni? Egy relax masszázs után sokkal több idő kell, hogy a szervezet visszatérjen a hétköznapi teendőkhöz! Fontos, hogy ennél a masszázsfajtánál, hagyunk időt önmagunknak, és fokozatosan térjünk vissza valóságba, mindenki saját tempójánál is kicsit lassabban hagyja el a masszázs ágyat, helyiséget! Célszerű olyan időpontot választani a masszázsra, ami után nincs közvetlenül sürgős dolog és így lesz ideje élvezni az ellazulás élményét. Masszázs után fogyasszon sok folyadékot (tiszta vizet), hogy a felgyülemlett salakanyag távozhasson!

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

     
     

Comments are closed