Pressel masszázs

Milyen problémák esetén ajánlott:
• Testünk áramlásait helyreállítja, kezelhetünk vele álmatlanságot, félelmeket, izom-ízületi fájdalmakat, görcsöket, szervi problémákat, belgyógyászati panaszokat.
• Minden stressz okozta problémát felold.
Ellenjavallatok: terhesség korai szakasza, menzesz első napjai
Hány éves kortól ajánlott: serdülőkor után teljes kezelés, gyermekkorban részmasszázsok, elsősorban lábfej+talpmasszázs
Milyen rendszerességgel ajánlott: Heti egy vagy kettő alkalom terápiaszerűen.

Kezelés menete röviden:
Az antropozófikus gyógyászatban kifejlesztett módszer, a Hauschka-féle „ritmikus”, és a „svéd” masszázs elemeit ötvözi. Lágy éteri- áramló mozdulatok és mélyebbre ható fogások követik egymást meghatározott sorrendben. A kezelés során az izom- és energetikai masszázshoz köpölyözés is társul. Sajátossága, hogy az „alsó embert” –láb, keresztcsont- és a „felső embert” –hát, karok, nyak- külön-külön masszírozzuk. A két masszázs között legalább 3 alvásnak kell megtörténni.
A kezelést terápia-szerűen ajánlott igénybe venni, 6-8 alkalom ajánlott, de a beavatkozások száma nincs korlátozva.
A Pressel-féle terápiában az alapkezelésen felül önálló kar, lábfej, térd, comb masszázs és szerv bedörzsölések vehetők igénybe. Speciális, az antropozófikus orvoslásban kifejlesztett krémekkel és olajokkal masszírozunk. Ez a kezelési mód egyike az antropozófus „külső beavatkozásoknak”, önálló terápiás módszer, energetikai és testkezelést kap egyben a vendég.

A kezeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók:
Milyen ruhában történik? Ruha nélkül történik, olajos masszázs
Kell-e bármit vinni a kezelésre? Nem
Szükséges-e utána zuhanyozni? Nem célszerű, mert a krémek, olajok hatását csökkenti.
Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? Alkohol- és más tudatmódosító szerek (gyógyszer) fogyasztása nem célszerű a kezelés előtt és után sem.
Utána mire kell figyelni? Befelé, a testünkre figyeljünk, vegyük észre jelzéseit. Milyen élményeink voltak? Hogyan érezzük magunkat? Tudatosítsuk tapasztalásainkat! Figyeljük álmainkat, vezessünk naplót.

A teljes kezelés összidőtartama 90 perc: adatfelvétel, beszélgetés, köpölyözés, masszázs, utókezelés, tapasztalatok megosztása.

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára: 9.000 Ft/ 90 perc
3.000 Ft/ 30 perc (részmasszázs)

Farkasné Pásztor Katalin

Comments are closed