Jóga 50+

Jóga az egészséges gerincért

A Jóga az Önismeret, Önvaló, a Teljesség tudománya. Az igazi egészséghez vezető út.
Ismerd meg Önmagad, és légy Önmagad!

A Jóga egészségessé tesz, feltölt energiával, megerősít, harmóniába hoz, ellazít, tudatosságot ad Neked és megmutatja, hogyan lehetsz teljes.

A gerinc központú Jóga
A gerincünk szempontjából nagyon egészségtelen életmódot élünk manapság. Sokat ülünk, görnyedünk, keveset mozgunk, keveset alszunk, sok stressz ér bennünket, amelyet nem dolgozunk fel megfelelően. Ezek elvezetnek bennünket berögzült rossz testtartásokhoz, állandósult energetikai diszharmóniákhoz, amelyek aláássák gerincünk egészségét, és így a teljes egészségünket is.

A tapasztalat az, hogy itt a mai nyugati világban kétféle ember van: az egyiknek vannak már gerincproblémái, a másiknak pedig lesznek. A Kínai közmondás pedig úgy tartja, hogy: “Az igazán rugalmas gerinc a hosszú élet titka”.

Szükséges tehát, hogy tegyünk aktívan gerincünkért, ami egészségünk alapja, hogy változtassunk életmódunkon, és tudatosak legyünk mindezzel kapcsolatban. A jó hír az, hogy ha odafigyelünk rá, akkor gerincünk lehet teljesen egészséges.

A jóga tanfolyamon megismerheted az egészséges gerinchez, az egészséges létezéshez való utat. Sokat megtudhatsz a saját testedről, gerincedről, a körülötted lévő világról. A gerinc központú jógával, ha már vannak kialakult problémáid, azokat könnyen meggyógyíthatod, ha még nincsenek, akkor megelőzheted őket.

A jógaórák 90 percesek. Egy rövid relaxációval, ráhangolódással kezdődnek, hogy megérkezzünk az Itt és Most-ba. Utána elmélyedünk kicsit a Jóga tudományában. Minden alkalommal egy különleges és fontos témánk lesz, amelyről beszélgetünk.

1. Mi is ez a Jóga?
2. Gerincünk anatómiája, ismerd meg a gerincedet (állapotfelmérő tesztek, testtudatosítás)
3. A Csakrák és testünk energetikai rendszere
4. Tudatos élet. Lehet a Te kezedben az irányítás.
5. Stressz kezelés
6. Pozitív gondolkodás, meditáció
7. Légzés az élet alapja
8. A gerincünk és a táplálkozás
9. Páros gyakorlatok
10. Napi gyakorlás az igazi egészségért

Ezt követi egy alapos átmozgatás, bemelegítés után a gyakorlati rész. Megtanuljuk és begyakoroljuk a speciális gerincvédő, regeneráló jóga gyakorlatokat (tartásjavító, erősítő, lazító, nyújtó, stresszoldó, energetizáló gyakorlatok). És végül zárjuk a foglalkozást egy vezetett relaxációval, amelyben teljesen feltöltődhetsz, ellazíthatod magad, feldolgozhatod a stresszt, amely az előző napokban ért.

Milyen problémák esetén ajánlott a jóga?
Tartáshibák, ízületi problémák, hátfájás, gyakori fejfájás, fáradékonyság, rossz kedélyállapot

Ellenjavallatok:
Súlyos gerincproblémák, súlyos egészségügyi problémák (szemproblémák, kezeletlen tartósan magas vérnyomás), előrehaladott terhesség.

Hány éves kortól ajánlott: 12

Milyen ruhában történik?
Kényelmes tornaruhában

Kell-e bármit vinni a kezelésre?
Nem (saját törülközőt lehet hozni)

Szükséges-e utána zuhanyozni?
Egyén függő – általában nem

Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra?
Igen. 2 órával a jógaóra előtt nem ajánlott enni (legfeljebb nagyon kis mennyiséget)
Folyadék fogyasztható

Utána mire kell figyelni?
Tudatosítani a tanultakat
Folyadékfogyasztás

Nem lehetünk teljesek, ha nem tudjuk kik vagyunk, ha nem vagyunk egészségesek testünkben, gondolatainkban, érzelmeinkben, ha energiáink nincsenek egyensúlyban.
Ezek a dolgok nem választhatóak szét egymástól. Hatnak egymásra.
Ezért a Jóga mindegyik területtel foglalkozik.
A testi egészségünket megalapozhatjuk, energiáinkat átalakíthatjuk, szabályozhatjuk, uralhatjuk a Jóga testgyakorlataival, légző gyakorlataival.
Megtanulhatjuk mi a jó testünknek, elsajátíthatjuk a pozitív gondolkodást, stressz kezelést, és találkozhatunk Igazán Önmagunkkal.
Tegyél az egészségedért! Jobban fogod érezni Magad.

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára: 1.500 Ft/alkalom, 12.500 Ft/10 alkalom.

Fodor Józsa

Comments are closed