Hangterápia

A hangmasszázs általában fekvő helyzetben történik, de sérült személyeknél lehetnek kivételek.
A kezelésre érkező vendég ruhában, egy matracra vagy kezelőágyra fekszik. Miután kényelmesen elhelyezkedett, megnyugodott, és gondolatban is felkészült az őt érő hatásokra, elkezdem a kezelést.

Testére különböző helyekre hangtálat, hangtálakat helyezek, a kezelés fajtájától függő elrendezésben. Ezeket a tálakat filcütővel megkondítom, ezáltal egy harmonizáló rezgésekben gazdag, sokáig hallható lágy hang kél útra. A testre helyezett hangtálak hatására gyorsan ellazult állapotba kerül a vendég.

Ha több tálat használok egyszerre, hallhatóvá válik egy, az interferenciához hasonló, pulzáló, lebegő ritmus, melyet a tálak egymás között gerjesztenek. Ezek a rezgések koncentrikus körök formájában terjednek, behatolnak a szövetekbe, érintik a lágy és csontos részeket egyaránt. A sejtek között és a sejtekben található víz teszi lehetővé terjedésüket. (Testünk 75-80%-a vízből áll.) A rezgések hatnak erre a vízre, harmonizálják azt, a stresszes vibrálásokat leépítik, mélyen sejt szintig fejtik ki hatásukat. A testünkben érzékelhető rezgéseken kívül a hangtál nyugodt hangja is hat ránk, mindegyik más alaphangon szólal meg.
A megszólaltatás lassú ritmusa fokozza a nyugalom, ellazulás érzetét. A rezgésekben gazdag felhangtartomány teszi különlegessé a hangtál hangját. Mindezek a hatások együttesen hatnak ránk a kezelés során, és harmonizálják testünket, lelkünket.

A tibeti hangmasszázs az érintés egy különleges, egyedülálló formája. A masszázshoz a kezeket a rezgések helyettesítik, melyet a hangtálak adnak tovább. Ezek a rezgések képesek azután masszírozni.
Testünk a teljes rezgésspektrumból kiválasztja a szükségeset, és hasznosítja azt. A rezgések a sejtek szintjéig átjárják a testet.

A rezgések több szinten is kifejtik hatásukat:
• fizikai szinten (pl. fájdalomtünetek, izomgörcsök),
• áramlások szintjén (pl. ödémák, vérnyomás problémák) és
• lelki szinten is (relaxált állapotba kerülés, testetlenség érzete, boldogság, megérkezik az elengedés képessége).

Kezelés menete röviden:
Masszázságyra vagy földre helyezett matracon fekszik a vendég. A hangtálakat testre helyezve filcütővel megszólaltatom. Egy puha, de határozott áramlás indul el a testben a rezgés hatására. A hangtálakat meghatározott testtájakra rakom, a teljes testet áthatják a rezgések. Beindulnak az öngyógyító folyamatok.

Kezelés időtartama: 60 perc

Milyen problémák esetén ajánlott:
• Kezelhetünk vele álmatlanságot, félelmeket, izom-ízületi fájdalmakat, görcsöket, de masszírozhatjuk az akupresszúrás pontokat is, vagy segíthetjük a meridiánok átjárhatóságát, az elakadások megszüntetését.
• Minden stressz okozta problémát felold.
• Háti-és deréktáji, nyaki-és vállizomzatot lazítja.
• Szabályozza az emésztést.
• Fokozza a koncentrációt.
• Segíti a jobb- és bal agyfélteke szinkronizált működését.
• Agyi történések: agyvérzés, agyi infarktus utókezelésénél nagyon javasolható.
• Implantátumok elfogadását (térd, csípőprotézis) segíti.
• A szervezet öngyógyító folyamatait beindítja.
• A testben lévő áramlásokat segíti (ödémák felszámolása). Boka, lábszár, kar dagadása.
• Hiperaktív gyermek kezelhető (anyával együtt).
• Visszamaradt gyermek kezelhető (anyával együtt).

Ellenjavallatok: epilepszia, terhesség korai szakasza

Hány éves kortól ajánlott: kisgyermekkortól (3 év)

Milyen rendszerességgel ajánlott: Heti egy vagy kettő alkalom terápiaszerűen.

A kezeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók:
– Milyen ruhában történik? Nincs előírás
– Kell-e bármit vinni a kezelésre? Nem
– Szükséges-e utána zuhanyozni? Nem célszerű, hagyni kell az energiákat beépülni.
– Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? Alkohol- és más tudatmódosító szerek (gyógyszer) fogyasztása tilos a kezelés előtt és után is.
– Utána mire kell figyelni? Befelé, a testünkre figyeljünk, vegyük észre jelzéseit. Milyen változást tapasztalunk a hangmasszázs-kezelés után? Milyen élményeink voltak? Hogyan érezzük magunkat? Tudatosítsuk tapasztalásainkat!

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára: 8.000 Ft.

farkasne-pasztor-kati_200x200

Farkasné Pásztor Katalin

Comments are closed