Grafológia

Milyen problémák esetén ajánlott: önismeret, személyiség elemzés
Ellenjavallatok: nincs
Hány éves kortól ajánlott: 18
Milyen rendszerességgel ajánlott: félévente, évente egyszer

Személyiség elemzés és tanácsadás a kézíráson keresztül

A Dr. Szidnai László által kidolgozott Rezonometrikus grafológiát és alkalmazom. A módszerben szerepet kap a hozzákapcsolódó pszichológiai háttér, mely nagy segítséget jelent mind szakmailag mind az ügyfélkezelésben.
Az íráson láthatjuk, hogy az egyén miben érzi magát nagynak és kicsinek, mi okoz számára szorongást és hogyan, hogy éli a mindennapjait és ebben mely képességei támogatják vagy hátráltatják, a tudat alatt milyen szülőktől kapott parancs vagy tiltás szerint dönt még ma is, ha bajban van.

A mért adatok alapján elkészített elemzés nem hagy kétséget afelől, hogy a duktor (a vizsgált személy), hogy működteti magát itt és most. Épp mi van a fejében önmagáról és a hozzá közelállókról, mennyire használja szellemi energiáit, mennyire szenved a környezete nyomásától, vagy érzi magát beszorítva munkahelyén és családjában.

Az elemzések célja mindig az, hogy felszínre hozzuk a tudatalattiba süllyedt fájdalmakat, tudatosítsuk, hogy milyen működési mechanizmusok rögzültek észrevétlenül.
Az elemzés során írásos anyagot nem készítek, de a beszélgetést felvesszük, igény szerint.

Gyorselemzés: egyalkalmas találkozó, mely áll egy általam adott szöveg másolásából, majd azonnal szóban elemzem. A gyorselemzés keretében nincs lehetőség arra, hogy „megmérjem” az írást, amely több tudatalatti működési mechanizmust tár fel. De első beszélgetésre, és ha valaki nem akar annyira belemélyedni az írásának elemzésébe, tökéletes elemzést és tanácsadást rejt magában egy alkalom is.

Két – három alkalmas grafológiaelemzés
Mélyebb elemzést akkor kapunk a személyiség működéséről, ha lehetőségem van haza vinni az írást, és megmérni azok jellemzőit, arányait, majd egy Dr Szidnai László által kifejlesztett és általa védjelzett grafikon segítségével kiszámolom az adott írás tudatos én-ben és tudatalattiban lévő jellemzőit. A tanácsadás ebben az esetben részletesebb, hiszen több mindent tár fel a Rezonometria ábra.

Az első alkalom: elemzésre kerülő szöveg másolása, első, felvezető elemzés, beszélgetés
Második alkalom az elemzés, tanácsadás
Harmadik alkalom: igény szerint; 1-3 hónap múlva, felmerülő kérdések átbeszélése, tanácsadás

A harmadik alkalom azért jó, mert a tanácsadás során felismerődött működési mechanizmusokat viselkedésben kezdik másképp látni és „átírni”. Így a harmadik alkalommal haladhatunk tovább a tanácsadásban, új, addig még fel nem ismert működési mechanizmusokat megcélozva.

A kezeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók:
Milyen ruhában történik? Hétköznapi.
Kell-e bármit vinni a kezelésre? Nem.
Szükséges-e utána zuhanyozni? Nem.
Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? Nem.
Utána mire kell figyelni?

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Diószegi Gabriella

Comments are closed