DaoYin Gerinctorna

Kezelés leírása: Az ősi, több ezer éves, hagyományos kínai orvoslás tudástárából összeállított mozgásforma, mely a nyugati orvostudomány ismereteit is ötvözi, a fájdalommentes hátért, a jobb közérzetért és testtartásért. Mint a legtöbb keleti mozgásgyakorlatokban, itt is fontos a test, a lélek és a szellem harmonizálása. E nyugodt, lassú mozgás, a belső koncentráció és zenés környezet ezt a célt szolgálják.
Gerincünk megbetegedései legtöbbször javíthatóak, gyógyíthatóak, a káros folyamatok visszafordításában, a fájdalommentesség elérésében a megfelelő tornáztatást semmi sem pótolhatja.

Kezelés menete: Kellemes zenére, lassú, bemelegítő, átmozgató gyakorlatokkal kezdünk, majd nyújtó-lazító, helyreigazító és a helyén tartást elősegítő feladatok következnek. A gerinc menti mélyizomzat megerősítésére, rugalmasságának növelésére fokozott figyelmet fordítunk. Az óra folyamán egyenlő arányban szerepelnek az álló-, és az ülő-, fekvőgyakorlatok. A belső szervrendszerek energiájának növelésére meridián gyakorlatokat végzünk. Az óra végét 9 perc relaxálással fejezzük be.

Minden korosztály számára javasolt, előképzettséget nem igényel. Bármikor lehet csatlakozni a csoporthoz, rehabilitáció, gyógyulás, megelőzés, alakformálás, energiaszint növelése vagy kikapcsolódás céljából is.

Oktató: Szedres-Balázsy László

Milyen problémák esetén ajánlott:
gerinc vagy mozgásszervi probléma, gerinctáji fájdalom esetén, ha az orvos gyógytornát javasolt
– általános kondicionálás, rugalmasság fokozása
– helytelen testtartás
– stresszkezelés
– megelőzés

Ellenjavallatok:
állapotosan nem ajánlott
Kezelés időtartama: 90 perc
Hány éves kortól ajánlott: 12 éves kortól lehet csatlakozni a csoportba, a tornának amúgy nincs korhatára
Milyen rendszerességgel ajánlott: heti 1-2 alkalom /lehet többször is/
Milyen ruhában történik: Kényelmes tornaruha, tornára hozott zokni, cipő nélkül.
Kell-e bármit vinni a kezelésre: Lehet vizet és törölközőt.
Szükséges-e utána zuhanyozni: Az óra nem jár fokozott izzadással.
Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra: Előtte 2-3 órával étkezzen utoljára, folyadékfogyasztás lehet előtte és az óra közben is. Szénsavmentes víz ajánlott.
Utána mire kell figyelni: Folyadékfogyasztásra.

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára 1.900 Ft/alkalom, 10 alkalmas bérlet 17.000.

 
Szedres-Balázsy László  

Comments are closed