Ayurvédikus masszázs – Marma

Masszőr neve: Hegedűs Éva
Kezelés időtartama: 90 perc
Milyen problémák esetén ajánlott:
A marma masszázs bármilyen probléma esetén használható, tekintve, hogy a testünkön minden szervünkhöz, funkciónkhoz megtalálható a hozzárendelt marmapont, azok stimulásásával elérhető a megfelelő gyógyhatás. A marmák olyan energiakapuk, energiaszelepek, amik nyitódva vagy záródva, erősítik vagy gyengítik, irányítják az életerőt az egyes testrészek felé. Általában terápiás programok részeként javasoljuk, de önálló masszázsként is alkalmazható.
Ellenjavallatok: Lázas állapot, legyengült fizikum, terhesség, súlyos bőrelváltozások, bőrfertőzések esetén nem javasolt.
Hány éves kortól ajánlott: 16 éves kortól
Milyen rendszerességgel ajánlott:, kéthetente, havonta.

A meleg olajos masszázs folyamatában a test marma pontjainak speciális aromaolajjal való presszúrás stimulálása, majd olajos lesimítása, masszázsa történik.
Az Ayurvéda specialitása a Marma masszázs – ami a test úgynevezett „marma” azaz életerő létfontosságú pontjait érintő masszázsa. A masszázsban a marma pontok a test fontos nyomáspontjai, olyasmik, mint az ősi kínai gyógyászat akupunktúrás pontjai. Ezek az öt szerv találkozóhelyei: ínszalagok, erek (idegek, nyirok, artériák, vénák), izmok, csontok, ízületek, melyek keresztezik egymást. A marmák kapcsolatban állnak a test energiarendszerével, az elmével, a pránával, és a dhósákkal. Kulcsfontosságú összekötőpontok, amelyek összekötik a belső tudatot a fizikai szervekkel. A marmapontok stimulálásával elősegítjük a blokkok eltávolítását, az energiaáramlás javulását, a rejtett energiatartalékok felszabadítását. A marmaterápia az energetikai és pranikus gyógyítás eszköze, immunerősítő, stresszoldó, krónikus mozgásszervi fájdalmakat enyhítő, általános fájdalomcsillapító hatású, elehetővé teszi a test méregtelenítését
Tudnivalók:
Milyen ruhában történik? Eldobható papír fehérneműben
Kell-e bármit vinni a kezelésre? nagyméretű törölköző, papucs
Szükséges-e utána zuhanyozni? Igen, szükséges
Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? A masszázst megelőző 2 órában kerüljük az evést, a folyadékfogyasztás előtte és utána is nagyon fontos.
Utána mire kell figyelni? Ha megoldható, a masszázst követő 1-2 órában ne végezzünk nehéz fizikai munkát, sportot, megerőltető tevékenységet.

Masszázsaink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára: 12.000 Ft.

hegedus-evi_200x200

Hegedűs Éva

Comments are closed