Ayurvédikus masszázs – Abhyanga

Milyen problémák esetén ajánlott: Kimerültség, stressz, alvászavarok, mozgászavarok.
Általános gyengeség – gyermekkortól öregkorig alkalmazható. A rendszeres maszázzsal megelőzhető a testszövetek elhasználódása, a kimerültség; erőt biztosít az izmoknak illetve a szervezet regenerálódásához.
Izületi rendellenességek – az izületi gyulladások minden fajtájára, például a csont-ízületi gyulladásra (asthigata Vata), reumás izületi csúzra (sandhigata Vata), reumás izületi gyulladásra (amavata), csigolyagyulladásra, gerinc rendellenességre, köszvényre (vatarakta).
Izombántalmakra, mint a myositis – ami a fájdalmas izomgyulladás, görcsökre, sorvadásokra, a myopathia különféle típusaira.
Idegrendszeri elváltozások – Neuralgia – az ideggyulladás miatt fellépő fájdalom, ülőidegzsába, gyermekbénulás, szélütés, kétoldali végtagbénulás, agyszélhűdés.
Drogfüggőség – Az elvonási tünetek megelőző és terápiás kezelésére.
Nőgyógyászati panaszok – fájdalmas menstruáció, gyenge/túl erős menstruáció, fehérfolyás és klimaxos panaszok. Szülés utáni masszázs az anyánál és a gyermeknél egyaránt végezhető. A masszázs megkönnyíti a szülő nő felborult Vata egyensúlyának helyreállítását, erősíti a csecsemő immunrendszerét.
Keringési problémák – szívinfarktus után, szívkoszorúér betegségek, szívritmus panaszok, keringési rendellenesség miatti hideg végtagok.
Sportsérülések – teniszkönyök, lumbágó, vállmerevség, váll– és hátpanaszok, rándulások, fájdalmak, stb.
Anyagcserezavarok – hirtelen fogyás és legyengülés, étvágytalanság és szervi elégtelenségek.
Ellenjavallatok: Lázas állapot.
Hány éves kortól ajánlott: 12 éves kortól
Milyen rendszerességgel ajánlott: hetente, 10naponta, havonta.
Az ifjúság és szépség titka tulajdonképpen, az életnedvek megfelelő keringésében és a salakanyagok rendszeres ürítésében rejlik. Ennek biztosításában kiemelt szerepet játszik a masszázs. A masszázs segítségével folyamatosan érezhetjük a fiatalságot, az életerőt, a szépséget és az egészséget.

Az Abhyanga masszázs meleg gyógynövényes olajjal történik a teljes testen, az egyéni alkathoz és problémához igazítottan. Ez a masszázs az ayurvéda egyik leggyakrabban és legsokrétűbben használt masszázsa. Az abhyanga masszázs legfőbb célja a dhósák kiegyensúlyozása, a vata dhósa nyugtatása, test és szellem harmonizálása. Különféle intenzitású, változatos erősségű, mély simítások, lehúzások, körkörös és hosszanti stimulálások segítségével, mély ellazulást, az elme lenyugvását, a gyógyító folyamatok beindítását eredményezi. A masszázs minden érzékszervre hat, de különösen a vata dhósa, – mint fő irányító – kiegyensúlyozását célozza. Része a Panchakarma (ayurvédikus tisztító kúra) procedurájának, mint legfőbb masszázs. Végezhető egy terapeutával, de nagyon hatékony szinkronban, mikor a test két oldalán egyszerre végzik ugyanazon kézmozgásokat a terapeuták.
A masszázst követi 5-10 perces, aromás gőzterápia, mely teljessé teszi ezt a különleges gyógyító, regeneráló masszázst.

Fontos tudnivalók:
Milyen ruhában történik? Eldobható papír fehérneműben
Kell-e bármit vinni a kezelésre? nagyméretű törölköző, papucs
Szükséges-e utána zuhanyozni? Igen, szükséges.
Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? A masszázst megelőző 2 órában kerüljük az evést, a folyadékfogyasztás előtte és utána is nagyon fontos.
Utána mire kell figyelni? Ha megoldható, a masszázst követő pár órában ne végezzünk nehéz fizikai munkát, sportot, megerőltető tevékenységet.

Masszázsaink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára: 12.000 Ft.

hegedus-evi_200x200

Hegedűs Éva

Comments are closed