Dr. Szalkai Iván

Dr. Szalkai Iván, 1951-ben születtem, 1975-ben végeztem a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Európai szakvizsgám börgyógyászat és kozmetológia, Keletei szakmám az Ayurveda és a Hagyományos Kínai Gyógyászat. Végzésem óta foglalkozom az alternatív gyógyászattal, amelyet ma integratív szellemben űzök. Elóször fitoterápiával foglalkoztam, majs akupuktúrával, s 1994 óta ayurvédával. Az ayurveda a legkomplexebb élettudomány, amely nem a betegséggel, hanem az egészséggel, s annak helyreállításával foglalkozik. 2006 óta tanítom ezt a tantárgyat a Debreceni és a Miskolci Egyetemeken. Hitvellásom és célom, hogy a tudományos alapú Ayurvédát meg kell honosítani Magyarországon, s ennek eredményeképpen 2015-ben megnyílik az India Intézet – ayurvéda tanszékkel a Debreceni Egyetemen, a Miskolci Egyetemen megkezdődik a két éves postgraduális ayurveda képzés, s a Prevetív Geriátriai és Gerontológiai Társaság magáévá tette az ayurveda módszerek javaslatát az idősödési folyamat lassításában.
Ma Magyarország az Ayurveda kutatásában és elfogadásában a világ élvonalába tört, azzal, hogy a képzés – kutatási tevékenység állami egyetemeken is megjelent. Épp ideje, hogy a mindennapi emberek életvitelében is megjelenjen.
Szolgáltatásunkban az ayurveda gyógyászat jelenik meg, annak minden elemével, tehát az egészséges életmóddal, az egyes tünetek, betegségek komplex értékelésével, belső összefüggéseinek feltárásával, a dietoterápiával, a méregtelenítéssel, a gyógynövényterápiával.
Hogy mire jó? Mindenre, mint a modern orvostudomány is, hiszen ez egy komplex tudományos rendszer. Használjuk pszicho-szomatikus betegségeknél, meddőségnél, anyagcsere betegségeknél, mozgásszervi betegségeknél, gyermekbetegségeknél, stb. Bármivel felkereshetnek bennünket.
3. Miért foglalkozom vele? Úgy érzem ez a sorsom, a küldetésem.
Ezért gyógyítunk, tanítunk, nevelünk. Én is, meg a kollégáim is.

Comments are closed