Zsemlye Csaba “Zalai Gyógyító” /Karma Tashi Dordzse/

“Értékrendszerünk hiányossága”

2015 Etalon ujságcikk 

Zsemlye Csabáról élete, munkássága.

Test, lélek és szellem diszharmóniája

A nyugati civilizáció szeretne pozitívabb életszemléletre hangolódni, útmutatást kapni léte-, és betegségei megértéséhez. Éppen emiatt egyre elfogadottabb a keleti filozófia, és egyre többen fordulnak a különböző spirituális tanítók felé. A nagy népszerűség okán divat lett a jógamatrac, a füstölő, a meditáció és a tudatos perspektíva, ám ezzel együtt megjelentek az önjelölt szemfényvesztők, és a jól csengő nevek mögött rejtőzködő illúziókeltők is. Valójában az emberi psziché-, és emóció ma sokkal átfogóbb megértést igényel, mint eddig bármikor, ugyanakkor, ha alternatív gyógyulásban gondolkozunk, saját felelősségünk, körültekintően választani!

Zsemlye Csaba parapszichológus és szellemgyógyász szerint egy két napos ezoterikus tanfolyam elvégzése sokakat feljogosít arra, hogy gyógyítónak titulálják magukat, emellett észlelhető egyfajta értelmezésbeli káosz is a különböző alternatív gyógymódok terén. Sokan egy kalap alá veszik a természetgyógyászatot a különböző spiritiszta irányzatokkal, vagy például a mágiát a parapszichológiával. Mindezen túl megfigyelhető, hogy a legtöbb valamilyen eszmére alapozó alternatív szemléletmód részévé vált a profitorientált piacnak. De tényleg elég lenne csupán hinni bármiben?

„Én magam a buddhizmus több ezer éves vallási tradíciójának alapértékeit követem, és annak felfogása szerint élek, ám a gyógyítás terén nem hiszek a HITBEN. Muszáj egyeztetnem a kézzel fogható materialista világgal. Ez különbözteti meg a hivatásos gyógyítót a kóklerektől. Számomra az orvosilag igazolt eredmény méri a gyógyítás sikerét.” – meséli Zsemlye Csaba. Az 1996-ban Karma Tashi Dordzse névre keresztelt gyógyító nem hagyatkozik a szubjektivitásra. Pályája óta 7200 gyógyult (!!!) beteg javulásának folyamatát követte végig orvosi papírokkal. „Szép dolog a hit, de ha behoznak hozzám egy tíz hónapos beteg gyermeket, nem mondhatom neki azt, hogy higgyen. Ott egyedül a képességeimre hagyatkozhatok és ez óriási felelősség..” – folytatja a zalai gyógyító, aki sokszor megfordul a Kékgolyó utcai onkológián, a Tűzoltó utcai gyermekklinikán és az Amerikai úti klinikán, hogy az orvosi kezelésekkel együttműködve segítse a kicsik és nagyok gyógyulását páratlan természetfeletti képességével.

Ez a fajta adottság, amit ma leginkább parajelenségeknek hívunk, nem tanulható, és bár a tudomány, fizika, és emberi logika képtelen magyarázatot adni rá, létezik, és a megfelelő módszerekkel irányítva elképesztő eredményeket hoz a gyógyítás területén. Zsemlye Csaba kiskorától birtokolja ezt a képességet, azt mondja sokáig áldás és átok volt egyszerre: „ 6 évesen volt egy kiskutyám, aki daganatos lett. Tisztán emlékszem, ahogy jött a fehér köpenyes orvos és azt mondta, menthetetlen, így másnap el kell altatni. Rengeteget jelentett nekem az az állat, ezért abban a pillanatban összedőlt a saját kis világom. A földre rogytam, átöleltem a kutyát és valami megmagyarázhatatlan dolog történt. Másnap eltűnt a daganat, az orvos elképedt, én pedig attól a perctől kezdve másként gondolkoztam, másként láttam dolgokat, és egyre érdekesebb információk birtokába kerültem. Ez azóta a nap 24 órájában kikapcsolhatatlanul munkál bennem. A találkozás pillanatában tisztában vagyok a páciens személyiségével, betegségével és családi vonatkozásaival, és őszintén szembesítem is ezekkel. Bevallom, ez sokaknak ijesztő, tizenéves korom körül sok negatív hatás is ért emiatt. Ma pedig már ez a kezeléseim kulcsa. A gyógyítás menete ugyanis a belső feltárásával indul, ez pedig sok mindennel szembesíti a pácienseket, de ahhoz, hogy a test-lélek-szellem harmonizálására megoldást találjunk, megkerülhetetlen a problémákkal való találkozás.

Lényegében ez az alapja a parapszichológiának és a szellemgyógyászatnak egyaránt.” – avat be Zsemlye Csaba, aki 1999-ben a Mantra Alternatív Természetudományi Szabadegyetem parapsychológiai karán szerzett diplomát, és kapott segítséget ahhoz, hogy a vele született látó képesség ismeretelméleti szintézisbe kerüljön.
A lélekfeltárás kulcsa a gyógyításnak, hiszen a betegség kialakulása, és ennek ellenkezője, a gyógyulás folyamata, egyaránt a test-, lélek-, szellem hármas dimenziójában zajlanak.
„Mindig abból a problémából indulok ki, amiért megkerestek, de ahogy egy régész újabb és újabb részletekre bukkan, a szellemgyógyászat és parapszichológia területén is hasonló láncreakció figyelhető meg. De természetesen mindig csak annyira „ások mélyre”, amennyire szükséges.
A parapszichológia lényege, hogy a lélekben keletkező gondolatok (legyen ez gyűlölet, félelem, irigység, kisebbségi érzés, harag és még sok-sok negatív gondolat) kihatnak a szellemtestre, megváltoztatják annak állapotát, majd ez az állapot átíródik a fizikai testre.
A bennünk zajló folyamatok mind-mind ok-okozati összefüggések, és ezzel sokan nincsenek tisztában. A legfontosabb tehát mindig azt megértetni a pácienssel, miért lett beteg, és, hogy azt miként oldjuk meg. Éppen ezért a kezelés sem a fizikai testre irányul elsősorban, hanem a test-lélek-szellem hármas egységére. A legtöbb esetben az ezek között hidak hiányoznak, ezért a saját belső energia-összetétel megváltoztatásával kvázi ezeket kapcsolom össze. Ez a gyakorlatban nem úgy történik, mint egy USB feltöltés, vagyis nem energiát adok, hanem a frekvenciás folyamatokba beavatkozva, a szervezet chi energiáját szabályozom. Ez által változik meg a szervrendszer, az idegrendszer, vagy akár a sejtek működése.” – folytatja a gyógyító. Szinte minden betegség érzelmeink, tetteink, és sorsunk hordozója. A génállomány mindössze 20%-ban felelős. A parapszichológia és szellemgyógyászat alkalmazásával tehát a legreménytelenebb betegségekből is van kiút.

– Az egészen extrém krónikus lefolyású problémáktól a leghétköznapibb betegségekig szinte minden problémával megfordultak már a rendelőmben. Gyógyítottam agyvérzést, allergiákat, emésztési zavarokat, izomsorvadást, májproblémát, stresszt, bőrproblémákat, depressziót, fekélyeket, ízületi gyulladásokat, nemi betegségeket, potenciazavart, daganatos megbetegedéseket, vérnyomásproblémákat, vesepanaszokat, asztmát, cukorbetegséget, epilepsziát, visszér-tágulatot, gerincelváltozásokat, meszesedéseket, és még sokféle betegséget. De, hogy valójában mitől válik valaki gyógyítóvá? A döntéseitől. A több ezer betegem közül volt egy olyan eset, amikor a döntésemnek életbe vágó szerepe volt. 2002-ben egy 5 hónapos kismama sétált be hozzám a férjével és egy kislánnyal a pocakjában. Elmondta, hogy mivel nagyon fájt az oldala és háta, elment kivizsgálásra, amiből kiderült, hogy daganatos. Azt mondta neki az orvos, hogy két választása van: ki kell venni a babát, aki meghal, de őt elviszik kemoterápiára, hogy legyen túlélési esélye, vagy mind a ketten meghalnak. Amikor eljöttek hozzám, a férj azt kérte: „Csaba döntsél, ha elvállalod, akkor tudnod kell, hogy ha nem jól csinálod, mind a ketten meghalnak, ha nemet mondasz, lemondasz egy életről, és a feleségemet elviszik kemóra.” Elvállaltam. A daganat eltűnt, a kislánya ma 13 éves, az anya pedig azóta már szült még egy gyermeket. Őszinte leszek: ha csak ezért az egyetlen esetért is, már megérte, a többi csak ráadás.

Hosszasan beszélgettünk a különböző esetekről. Csaba épp egy kómában lévő lány ébredezési fázisáról mesél, amikor már tényleg csak arra tudok gondolni, ez nem lehet más, csakis valami varázslat.
„Pedig ez nem hókuszpók, a csoda ott van bennünk – mondja, – csak észre kell venni. Minden nap egy csodában élünk. A társadalom sekélyessége, hogy ezt nem látja, hogy a legtöbben olyan problémákat helyeznek a piramis csúcsára, amelyek csak akkor lesznek kisebbek, ha az élet tesz eléje egy sokkal nagyobbat. Az összefüggést kell megértenünk és hálásnak kell lennünk mindazért, ami megadatott.
Alapvetően a ma embere elsősorban az értékrendszer hiányosságával küzd, ez a legtöbb baj forrása.”

 
Elérhetőség: 1135 Budapest, Róbert Károly krt.96-100
Bejelentkezés: +36/20-925-83-04
 

Comments are closed