Gluténmentes csokitorta

Selymes, puha, krémes a tésztája, ráadásul nagyon csokis és nagyon finom.

Gluténmentes csokitorta (22 cm-es formára)

20 dkg étcsokoládé
10 dkg vaj
10 dkg nádcukor
4 db tojás
csipet só

1. vízgőz fölött olvasszuk fel a csokoládét a vajjal
2. válasszuk szét a tojásokat, verjük fel a fehérjét csipet sóval kemény habbá, a sárgát pedig egészen fehéredésig a cukorral
3. gyújtsuk be a sütőt 180 fokra és vajazzuk ki a tortaformát (csak vajazzuk, ne lisztezzük ki!)
4. a felolvadt vajas csokoládét lassan adagolva keverjük a cukorral felvert tojássárgákhoz (lassan adagoljuk, nehogy megsüsse a meleg csoki a tojást)
5. a felvert hab harmadát keverjük a csokis masszához (ezzel kissé fellágyítjuk), majd a maradék fehérjét óvatosan forgassuk a masszába
6. öntsük a kivajazott formába, majd a 180 fokon süssük 35-40 percig (tűpróba), teljes hűlés után vegyük ki a formából és tálaljuk

Praktikák:
– fontos, hogy a tojásokat precízen verjük fel, ettől szépen megemelkedik a tészta
– lehet bele tenni fahéjat, mentát, bátraknak akár chilit is
– tálalható porcukorral, tejszínnel, gyümölcsmártással, de önmagában is finom

Forrás és további recept ötletek: www.receptmuves.hu

Comments are closed