Talp masszázs

Az első kezelés során megbeszéljük az esetleges egészségügyi problémákat, és a talpon, lábfejen lévő reflexzónákon keresztül megnézzük, hogy az egyes szervek, szervrendszerek milyen állapotban vannak. Erről adhatnak jelzést a zónákban érzett érzékenység, vagy a zónák állapota, pl. érezhető-e bármiféle lerakódás az adott szervben, mennyire kemény vagy duzzadt a zóna. Miután felmértük a helyzetet, megbeszéljük, hogy milyen irányban célszerű megkezdeni a kezeléseket, és mindezt dokumentáljuk is. A célzott kezelések során a problémás területek kapják a legnagyobb figyelmet, az egész szervezet kezelése mellett.

Kezelés időtartama: 30 perc

Milyen problémák esetén ajánlott:
A talpmasszázs a szervezet harmonikus működésének helyreállítására törekszik.

Nagyon hatékony gyógymód:
– emésztési és felszívódási problémák, anyagcserezavarok, cukorbetegség esetében
– légzőszervi panaszok, asztma kezelésében
– gyulladások csökkentésében
– vese és a húgyúti rendszer rendellenességeinek kezelésében
– a nemi szervekkel kapcsolatos problémák, meddőség kezelésében
– segít egyensúlyba hozni a szervezet hormonháztartását
– csökkenti a testben megjelenő fájdalmakat
– rendkívüli mértékben erősíti az immunrendszert, tisztítja a nyirokrendszert
– kiváló méregtelenítő eljárás
– nagyon jó stresszoldó, energetizáló módszer
– krónikus betegségek gyógyítására alkalmas, nagyon jó kiegészítő terápia a legtöbb orvosi kezelés mellé.

Ellenjavallata a lázas állapot, akut, fertőző betegség, a bőr sérült, gyulladt állapota, a daganatos megbetegedések, súlyos szívproblémák (pacemaker), pszichiátriai betegségek. A várandósság első trimeszterében nem ajánlott kezelési mód, de a második trimesztertől alkalmazható, ha minden rendben van a mamával és a babával is.

Hány éves kortól ajánlott: 9-10 éves gyermekeket már lehet kezelni talpmasszázzsal, rövidebb időtartamban, mint a felnőtteket.

Milyen rendszerességgel ajánlott: Ha fennálló krónikus vagy akut egészségügyi problémát kezelünk, akkor a talpmasszázs terápiás alkalmazásával érünk el változást, és tartós eredményt. Ez általában legalább 10 alkalmat jelent, heti min. 2, max. 3 alkalommal.
Ha a kezelések célja a szervezet harmonikus működésének fenntartása, az immunrendszer erősítése, stresszoldás, akkor a rendszeresség heti egy alkalom, ameddig szükség van.

Frissítő talpmasszáz, a reflexpontok érintésével.

Kezelő: Bársony Éva, Bakos Krisztina

Lábaink állandóan terhelés alatt állnak, ezért különös figyelmet érdemelnének, mégis hajlamosak vagyunk elhanyagolni őket. Törődjünk velük többet!
Kezelés időtartama: 30 perc
Milyen problémák esetén ajánlott:
A talpmasszázs hozzájárulhat a betegségek megelőzéséhez és eredményes lehet a szervezet regenerálásában, helyrehozásában. Szabályozza a hormontermelő mirigyek működését is.
Anyagcsere-betegségeknél, gerincbetegségeknél és csökkent hormontermelésnél születtek eddig sikerek: így pajzsmirigyprobléma és tarkófájás esetén is ajánlott.
Pozitívan hat szív- és keringési panaszoknál is.
Kedvezően befolyásolja
– a légzőszervi (asztma, allergia),
– a hólyag-, a vesepanaszokat,
– az emésztési zavarokat,
– a reumát és
– a bőrproblémákat is.
Hány éves kortól ajánlott: Korhatár nélkül javasolható, csecsemőkortól időskorig. Természetesen az életkor mellett maximálisan figyelembe kell venni, a fizikai pszichés állapotot is!
Milyen rendszerességgel ajánlott: Javallat heti egy-két alkalom stressz oldásként, megelőzésként! Illetve egyénre szabott!
Egy kellemes, pihentető, frissítő talp masszázs után, lábai megkönnyebbülnek, pihentebbek, bársonyosabbak lesznek!
A talpmasszázsról: A talpmasszázs a legrégebbi kezelési módok egyike. Több ezer éves múltra tekint vissza, lényege a testi és lelki egyensúly helyreállítása. A masszírozás serkenti a vér és nyirokkeringést erősíti az immunrendszert, szabályozza a hormontermelést, feszültséget oldja, és fájdalomcsillapító hatása van, valamint késlelteti a szervezet öregedését. Az indián törzsek évszázadokon át őrizték és ma is alkalmazzák. Törzsi szokásaik szerint azok a „moon maiden” – ek alkalmazhatták, akik természetes gyógyerővel rendelkeztek. Kultúrájukban művészetnek, egy szent szertartás részének számít.
Röviden a talpmasszázs az érintés csodálatos művészete. Jól kombinálható más alternatív gyógymódokkal, pl. Mayr-féle hasi kezeléssel, diétákkal, kolon-hidroterápiával, salaktalanító kúrákkal, akupunktúrával is. A többi kezelés hatását fokozza, így a gyógyulást felgyorsítja.

A kezeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók:
– Milyen ruhában történik? Nem szükséges semmilyen speciális ruha a kezelésekhez.
– Kell-e bármit vinni a kezelésre?Nem.
– Szükséges-e utána zuhanyozni? Nem.
– Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra?A kezelést megelőző egy órában nem ajánlatos ételt fogyasztani, folyadékot, elsősorban vizet, bátran lehet inni.
– Utána mire kell figyelni? Mivel a talpmasszázsnak mindenképpen van méregtelenítő hatása, ezért a kezelések után, de az egész kúra alatt érdemes odafigyelni a megfelelő mennyiségű, napi 2-2,5 l folyadék, leginkább víz, gyógytea fogyasztására. Mindennemű probléma esetében segítheti a gyógyulás folyamatát a táplálkozásra való odafigyelés a kúra során.
Előfordulhat, hogy eleinte egy-egy probléma testi tünetei felerősödhetnek, pl. fájdalom jelenhet meg, vagy jelentkezhet hasmenés, de ezek a tünetek általában hamar elmúlnak, és utána a javulás, gyógyulás eredményei kezdenek megmutatkozni.

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

 
Bakos Krisztina  Bársony Éva

Comments are closed