Orosz-tibeti mézmasszázs (wellness masszázs)

Jellegzetes vákuumhatáson alapuló hát, comb, vádli, kar, masszázs. Méregteleníti a bőr alatti szöveteket, oldja a feszültséget, és az izmok feszülését. A méz szabályozza, harmonizálja a test energiaáramlását. Ennek a kezelésnek több évszázados hagyománya van a kínai-tibeti gyógyászatban, és az orosz népi gyógyászatban.
Az orosz-tibrti mézes masszázsnak rengetek jótékony hatása van, és számos betegségre, egészségügyi problémára hatékonyan alkalmazható. Fájdalomcsillapító hatással bír, leginkább reumatikus panaszok, izomgörcs, izomletapadás, hátfájdalmak, ízületi problémák esetén, illetve ezen problémákat gyógyítja.
A méz különleges értékessége, hogy magas cukor-enzim-, vitamin- és ásványi anyag tartalommal bír, tehát gyulladások csökkentésére, légúti problémákra, náthára kiválóan alkalmazható.
A mézgyógyító erejét hasznosítja a masszázs alkalmazásával a szervezet. A méz alkalmazása azért előnyös, mert segít szabályozni a test energiaáramlását, és visszaállítani egészséges egyensúlyát.
A vitamin és ásványi anyag tartalma mélyen bejut a bőrbe, a méreganyagokat pedig kiszívja és magába gyűjti (amit a masszázs végén eltávolítunk).

A mézben rejlő jótékony anyagok hatására a bőr megfiatalodik, puhává, simává, feszessé válik és egészségessé teszi a kezelt bőrfelületet. Megerősíti a testkontúrokat, javítja rugalmasságát. A mézet a masszázsban már sok-sok évszázaddal ezelőtt alkalmazni kezdték, a mézgyógyító ereje a régiek előtt is ismert volt. A mézet speciális húzó-nyomó kézzel vákuumot képező mozdulattal dolgozzuk a bőrbe, mely által fokozódik, a vérbőség a pórusok kitágulnak, a bőr kipirosodik és a kezelés hatására reflektórikus úton ingerelve a szervezetben beindul a salaktalanító, méregtelenítő folyamat. A vákuumhatás által a mélyen elhelyezkedő salak és méreganyagok a felszínre kerülnek, az értékes hatóanyagok pedig mélyen bejutnak a bőrbe. Ez a masszázs a méregtelenítési folyamat mellett segít szabályozni a test energiaáramlását, és kiválóan segít a kötőszöveti letapadások enyhítésében, megszüntetésében. A kezelés végén a mézet letöröljük, levezetésként pedig frissítő hátmasszázzsal fejezzük be. Ezen komplex kezelés rendkívül jó méregtelenítő lazító hatása mellett a bőr látványosan simává és selymesen puhává válik.
A masszázst, ha végezzük! Szőrrel borított területen a mézes masszázs sajnos nem kivitelezhető!

Az apró hajszálerek és a pórusok kitágulnak, ami nemcsak a vérkeringést fokozza, de serkenti a salakanyag távozását a szervezetből. Miközben a méz magába szívja a távozó méreganyagot, mélyen a bőr alá hatolva a szövetekbe juttatja a szervezet számára oly fontos hatóanyagait, a vitaminokat, enzimeket és a mézben lévő több mint harmincféle ásványi anyagot.
Ennek köszönhető az, hogy a bőr látványosan kisimul, és selymesen puhává válik.
Az orosz – tibeti mézmasszázs tehát csak elnevezése szerint masszázs. Valójában egy jellegzetes vákuumhatás alkalmazása, amelyet leggyakrabban háton alkalmaznak. A mézet felviszik a bőrre, a masszőr rányomja a kezeit a mézes bőrfelületre, majd kezeit megemelve, mintegy felemeli a bőrt. A mozdulatok folyamatos ismétlésének következtében erős vákuumhatás jön létre. A kezelt területen fokozódik a vérbőség, és a bőr pórusai kitágulnak. A kitágult pórusokon keresztül a méz értékes hatóanyagai beszivárognak. A hatóanyagok mélyen a bőr alá hatolva méregtelenítik a bőr alatti szöveteket, majd a vákuumhatás kiszívja a bőrben felhalmozott salakanyagokat. A kezelés erős méregtelenítő, salaktalanító hatással van szervezetünkre. A kezelés során az eltávozott méreganyagok hatására a méz színe teljesen megváltozik! A salakanyaggal telített mézet letörlik, majd újabb adagot tesznek a bőrre és folytatják a kezelést.
A mézet (melybe a megfelelő illóolajat belekeverjük) felvisszük a bőrre és a speciális mozdulat segítségével vákuumot alakítunk ki. Ennek ismétlésének hatására erős vérbőség keletkezik, a pórusok kitágulnak – megindulnak a már felsorolt folyamatok. Emiatt a kezelés kellemetlen is lehet. A mézet meleg vizes borogatásokkal távolítjuk el.

Kezelés időtartama: 50 perc (több test felületen: hát, kar,comb,vádli)egy test felület: 10-15 perc, függően a szervezet reakcióitól (salakanyagok mennyisége, bőrérzékenység…).

Milyen problémák esetén ajánlott:
– izom letapadásokra
– méregtelenités
– frissítésre,
– fertőtlenítésre,
– megelőzésre
– gerincbántalmak,
– hátifájdalmak
– reumatikus panaszok,
– izületi problémák,
– légúti problémákra,
– migrén,
– visszatérő fertőzések,
– krónikus kimerültség,
– depresszió.
– ásványpotlék
– izomfájdalmak

Ellenjavallatok:
– lázas állapot
– szőrős testfelület
– daganatok
– vérzékenység
– anyajegyek
– magas vérnyomás
– gyulladás
– bőrbetegség

Hány éves kortól ajánlott: 14 éves kortól

Milyen rendszerességgel ajánlott: az orosz-tibeti mézmasszázs alkalmanként is igen jó eredményeket ad (pl. feszültségoldás, köhögéscsillapítás, alváspanaszok..). Kúraként leghatásosabb 10 nap alatt, 3 alkalommal elvégezni a kezelést, majd fenntartásként (megelőzés) hetente 1-2 alkalommal, panaszok esetén hetente 2-3 alkalommal folytatni.

A kezeléssel kapcsolatos fontos tudnivalók:
– Milyen ruhában történik? Fehérnemű vagy fürdőruha ajánlott! Csak a kezelendő felületet tesszük szabaddá!
– Kell-e bármit vinni a kezelésre? Nem
– Szükséges-e utána zuhanyozni?Igen, ezután a masszázs után célszerű zuhanyozni!
– Előtte kell-e figyelni táplálkozásra, folyadékfogyasztásra? Előtte mindenképpen igyon meg egy pohár teát vagy vizet, majd a kezelés után is emelni kell a bevitt folyadék mennyiségét! (Szükséges fokozni a vesén keresztül folyó méregtelenítést!)
– Utána mire kell figyelni? Érzékenyebb a bőrfelület, masszáz, során kipirosodik! De ez idővel elmúlik!

Kezeléseink jótékony hatással lehetnek a betegségére, enyhíthetik a tüneteket és elősegíthetik a gyógyulást, azonban kérjük, hogy a kezelések megkezdése előtt tájékoztassa kezelőorvosát, illetve kérje ki véleményét.

Szolgáltatás ára: 6.500 Ft.

Bakos Krisztina

Comments are closed